MYSTINEN LUOLA JOSSA ELÄÄ OUTOJA OTUKSIA|Movilen luola Romaniassa

Romaniasta on löydetty mystinen luola, joka on ollut eristyksissä muusta maailmasta jopa 5,5 miljoonaa vuotta. Esihistoriallisesta luolasta on löydetty jopa 30 sellaista elävää olentoa, joita ei tunneta mistään muualta. Videolla pureudutaan Movien luolaan ja sen mysteereihin. Minkälaista elämää synkässä luolassa elää ja miten se pärjää siellä?
OTA MUN SOMET HALTUUN:
📸 Instagram: Viljamitz
📩 Twitter: Viljamitz
👻 Snapchat: Viljamitz
😎 Saa olla yhteyksissä!
LÄHTEITÄ JA LISÄLUKEMISTA
- ”Weird Places: Movile Cave” (SciShow): fititle.info/one/videot/rqLedt2zabulioI.html
- BBC: “The bizarre beasts living in Romania’s poison cave”: www.bbc.com/earth/story/20150904-the-bizarre-beasts-living-in-romanias-poison-cave
- Digital Journal: ”Movile Cave in Romania has an ecosystem unlike any other on Earth”: www.digitaljournal.com/tech-science/movile-cave-in-romania-has-an-ecosystem-unlike-any-other-on-earth/article/466274
- Movilen luolan otuksia: geoera.eu/blog/movile-cave-romania/
- Sarbu, Kane & Kinkle (1996), ”A Chemoautotrophically Based Cave Ecosystem” (Science): science.sciencemag.org/content/272/5270/1953
- Movilen luola ja Mars-planeetta: en.wikipedia.org/wiki/Mars_habitability_analogue_environments_on_Earth#Movile_Cave
🎵 Musiikki: Terra Firma - Dream Cave (Epidemic Sound: www.epidemicsound.com/track/FMdt7dPRXG/)
📷 Kuvitus: Envato Elements, Pixabay, Unsplash
🎥 Tuotantokalusto: Panasonic Lumix GH5 (Leica DG Vario-Elmarit 12-60mm), Røde Videomic Pro+, Yongnuo YN-160 III LED-valaisimet, Final Cut Pro, Macbook Pro M1Effects
#tietovlogi #movilenluola #mysteeri

Kommentteja

 1. Jukka Kanniainen

  Jukka Kanniainen24 päivää sitten

  Kivat viittaukset venäjään ja chernobyliin vaik ei liittyny asiaan mitenkään. Maksettu pelle

 2. Jemi Rannanvirta

  Jemi Rannanvirta29 päivää sitten

  Todella mielenkiintoinen video! Sä teet aina kaikista videoista, niin mielenkiintoisia. Plus sulla on hyvä kertoja ääni! Jatka samaan malliin 😊

 3. Ville Mäkipelto

  Ville Mäkipelto29 päivää sitten

  Kiitos paljon ☺️👍

 4. Mikko Väänänen

  Mikko VäänänenUukausi sitten

  Eric von Däniken (oli kylähullu ja kirjoitteli hulluja juttuja) mutta jo 2000 luvulla sai tunnustusta mutta kun sen miehen nimi oli Eric von Däniken joka kirjoitti maailmanlopun päiväkirjan. No eihän se ole mitään muuta kun yksi pieni elämä. ~

 5. Alkemios:

  Alkemios:Uukausi sitten

  Hianoa

 6. Jari K L

  Jari K LUukausi sitten

  Vaatii kyllä paljon uskoa, että uskoo evoluutioteoriaan. En tarkota pilkalla sanoa tms, vaan totean että onpahan uskonto tuokin. Miljoonat ja miljoonat vuodet.. Entä kaiken alku sitten? Tyhjästä jotain saatika tämä kaikki??

 7. artolauri

  artolauriUukausi sitten

  * Täytyy kyllä ihan oikeasti ihmetellä, että Ville sai niin paljon alapeukkuja rokotteen otettuaan videossaan? Että piti poistaa kommenttisivut! En todellakaan ymmärrä ihmisten reaktiota. Vaikka Ville varmaan sai videoonsa yhteistyö kuvion. * Hei ja kansalaiset kaikki. Laitetaan Arto Lauri FItitle kanavat tilaukseen. Niin itselle, kuin kavereille kanssa.

 8. artolauri

  artolauriUukausi sitten

  @Petri Kämäräinen * Hereillä, jos saan kysyä niin mistä? Pelätään paniikinnomaisesti ja perusteetta jotain arkista tusinanuhan suolapiikkiä?

 9. Veeti Koponen

  Veeti KoponenUukausi sitten

  Oisko seuraavaks suomen 10 oudointa paikkaa?

 10. Patrik

  PatrikUukausi sitten

  Tohon luolaan en menisi vaikka maksettaisiin

 11. kiiseLLi

  kiiseLLiUukausi sitten

  ihan sairaan mielenkiintoinen video!

 12. JPIQQG

  JPIQQGUukausi sitten

  Terve Ville! Voisitko tehdä videon koronarokotteen toimivuudesta ja mahdollisista haittavaikutteista? Uskon että aiheesta tehty objektiivinen video rohkaisisi monia asiasta epävarmoja ihmisiä ottamaan rokotteen :)

 13. JPIQQG

  JPIQQGUukausi sitten

  @Ville Mäkipelto Kiitos vastauksesta. Hyvää kesälomaa ja onnea tulevan muuton johdosta!

 14. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Kiitos ideasta! Täytyy harkita ☺️ Nyt kesän olen kuitenkin lomalla eli menee syksyyn, jos tuon päätän tehdä.

 15. Ahokangas

  AhokangasUukausi sitten

  Ootko käyny Warrens occult museossa?

 16. Rabe

  RabeUukausi sitten

  Paljonko sulle maksettiin tosta koronarokote videosta?

 17. beastialtrashbagel

  beastialtrashbagelUukausi sitten

  @Ville Mäkipelto www.politico.eu/article/finland-taps-influencers-as-critical-actors-amid-coronavirus-pandemic/

 18. uuvatti plöts

  uuvatti plötsUukausi sitten

  @Ville Mäkipelto Älä puhu paskaa

 19. BudeRoy

  BudeRoyUukausi sitten

  @Petri Kämäräinen Näinpä ja kyllä tämän veijarinkin saarnavideolle löytyy merkitys, kun katsoo maailmalta uutisia kiinan meiningistä ja uusista käskyistä.

 20. Petri Kämäräinen

  Petri KämäräinenUukausi sitten

  @BudeRoy Näinhän se on. Ja vedetään copypastea THL:n sanomisista ja käytetään muita kliseisiä mustamaalaamissanoja copypasten lisäksi. Nuo nyt tiedetään ja eivät meidän piireissä enää resonoi. Niille nauretaan täällä. Valtamediat ja heitä papukaijoina toistavat muut tahot kokoajan käyttävät näitä tiettyjä sanoja mustamaalatakseen valtavirrasta poikkeavat ihmiset. Sokeita on vielä iso osa ihmisistä, mutta asia tulee aukeamaan kaikille jossain vaiheessa. Toivotaan todella ettei mitään aivan hirveitä tapahtuisi, mutta uutiset ympäri maailman puhuvat valitettavastri toista. Tähän vois sopia vitsi: - Kuka oli maailman ensimmäinen ydinvoimalobbari? Don Quijote, hän taisteli jo 400 vuotta sitten tuulimyllyjä vastaan. Näitä tuulimyllyjä kyllä riittää kommentoimassa tuolla sivustoilla ilman mitään järkeviä perusteluita sanomalleen ja sitten kun edes jonkinlaiset asialliset argumentit loppuu, aletaan haukkumaan ja trollaamaan. Kuten jo mainitsin, niin sellainen ei minuun tehoa ja useasti olen kunnon naurut saanut epätoivoisista nimittely-yrityksistä.

 21. BudeRoy

  BudeRoyUukausi sitten

  @Petri Kämäräinen Se vain todistaa sen, että jotain yritetään salata.

 22. BudeRoy

  BudeRoyUukausi sitten

  Paljonko oli Tubettajan sielulla hintaa?

 23. BudeRoy

  BudeRoyUukausi sitten

  Mielenkiintoinen puhe tuossa rokote saarnassa. Mietihän tovi jos vaikka toinenkin mitä puhuit tuossa saarnassa, sitten mieti itseäsi ja katso vielä omat videosi ja kuuntele omat juttusi niissä. Sinä jos kuka osaat tehdä netissä tutkimustyötä ja suurin osa omista jutuistasi on enemmän salaliittoa ja hörhöilyä. Tämä tuskin oli rahan arvoinen päätös, sinulla on melkoinen määrä seuraajia ja sitä kautta vastuuta. Mikä on asiantuntemuksesi rokotuksista? Wau..

 24. Jantteriih

  JantteriihUukausi sitten

  Myöhässä, mutta mahtava video. Kiitos hämähäkki varoituksesta ;).

 25. Frank Maca

  Frank MacaUukausi sitten

  Sä lobbaat täällä rokotteita ja useita tuttuja kuollut siihen myrkkyyn, eikö sulla ole mitään järjeä päässä. Otatko vastuun puheistas. Nää lapsilla tehdyt lääkekokeetkin on sun mielestä ihan ok?

 26. Petri Kämäräinen

  Petri KämäräinenUukausi sitten

  @Jantteriih Tutkihan ensin asioita vähän laaja-alaisemmin ennenkuin tulet tänne kommentoimaan salaliittoteorioinesi ja ilman perusteluita väitteellesi. Noku kyllä se kuule tää k-piikki on ollut fataali aika monelle ja lisää raportoidaan.

 27. Petri Kämäräinen

  Petri KämäräinenUukausi sitten

  @Master of Nih! Yksikin haitta, yksikin kuolema on liikaa. Ei lääkkeen tule milloinkaan toimia siten, että siihen voi kuka tahansa vammautua tai kuolla. Entä jos tällainen asia sattuu lähipiirillesi, että onko se sitten 'jos nyt muutama uhri tulee'. Rokote ei estä viruksen tarttumista eikä estä sen leviämistä. Maskit eivät estä taudin leviämistä vaan keräävät itseensä bakteereja ja viruksia. Se myös kerää sisäänsä hiilidioksidia ja se ei tee hyvää aivoille. Ihmiset käyttävät yhtä maskia joka tapauksessa useita kertoja ja kädet ehtivät kosketella sillä välin erilaisia pintoja useaan kertaan. Tuolla ne käytetyt rätit sitten makaa pitkin pihoja. 99.97 % ihmisistä paranee koronasta ilman rokotuksiakin ja tauti ei ole perusterveelle sen kummemki kuin tavallinen flunssa. Siihen kuollaan samoista syistä kuin kausiflunssaan ja ei yhtään sen enempää. Mm. OYS:n johtava infektio osaston ylilääkäri vertaa lääkäripäivien luennollaan koronaa tavalliseen flunssaan. Näistä on vahvat tieteelliset näytöt vaikka valtion kustantamat valtamediat puhuvat toista. Miksi tällainen valtava rumba tästä , että kaikki on saatava piikille ja heti. Tutki asioita muualtakin kuin valtamedioista.

 28. rousku5

  rousku5Uukausi sitten

  Ei se piikki ihan taida olla sen wwörtti kun tilastojen valossa tämä on ollut lievempi kuin influt. Haittatilastojen manipuloinnista löytyy todisteita pilvin pimein, silti ne ovat tämän piikin kohdalla jo monin kertaisesti esim sikainflu verrattuna jonka piikkikamppis keskeytettiin haittojen takia. Jos se vammauttaa ja tappaa joitakin, luuletko että se hyvää tekee sullekaan? Vaikutukset saattaa näkyä vuosien päästä. Alle 70v 99,9% aste. Vauvoilla jotain 99,99999999... Silti aletaan vauvoja rokottaa Suomessa!? Onko sen wwörtti??? Öööö... Tarviiko tuohon oikeesti edes vastata?

 29. Master of Nih!

  Master of Nih!Uukausi sitten

  @Jantteriih ymmärsit kuitenkin pointin?

 30. Jantteriih

  JantteriihUukausi sitten

  @Master of Nih! noku ei se rokote tapa edes. Se on taas näitä kommunistien salaliittoteorioita

 31. Kapakypakhoo

  KapakypakhooUukausi sitten

  Kommentit oli pois päältä uusimmassa shorts videossa niin vastaan siihen: Mulla ensimmäinen koronarokote varattuna 28.6. Todellakin, helppo oli netin kautta varata! 😁👍 Kuopiossa voi nyt 30 täyttäneet perusterveetkin varata. Odotettu jo puolisen vuotta.

 32. beastialtrashbagel

  beastialtrashbagelUukausi sitten

  miksi sun videolla kommentointi on estetty?

 33. beastialtrashbagel

  beastialtrashbagel22 päivää sitten

  @Tumbez Oikeat tutkimukset = rokotevalmistajan rahoittamat tutkimukset? Ei siihen tarvita edes mitään asiantuntijaa joka ''tietäisi paremmin'' tai on saanut 5 vuotta kestävän akateemisen koulutuksen... bisnes on bisnestä jossa raha vain ratkasee ja ihmisarvo jää kakkoseksi, mutta jatka sinä vain sitä sosialistipuolueiden äänestämistä ja pedarien sponsorointia verorahoilla ja muista käydä piikillä, pitää vaippaa naamalla ja pysyä neljän seinän sisällä :)

 34. thejjzz

  thejjzz23 päivää sitten

  No tämä kommenttikenttä todistaa tuon eston aiheellisuuden.

 35. Tumbez

  Tumbez27 päivää sitten

  @Petri Kämäräinen Kuinka vainoharhainen ja sekava ihminen täytyy olla että ei oikeisiin tutkimuksiin luota. Näissä on selvät todisteet rokotteetn hyödyistä ja turvallisuudesta. Kaikissa ”tutkimuksissa” taas jossa ihmisiä on kuollut on aina jotain ihme hämärä päätelmiä ja muuta sekavaa. Kuvaa myös hyvin että Suomenkin eduskunnassa vain Turtiainen on rokotevastainen. Sama mies joka uhkasi kolleegoitaan väkivallalla. En usko että tämä on sattumaa. (Ja ennen kun haukut vihervassariksi, niin äänestin vaaleissa persuja)

 36. jjani 00

  jjani 00Uukausi sitten

  Aikuiset ihmiset öyhöttää täälä jostain videosta? :D

 37. Vilho Koivula

  Vilho KoivulaUukausi sitten

  @Petri Kämäräinen täytyy olla helvetin tyhmä jos ei lääkäreitä usko rokotteen turvallisuudesta. onneksi tiiät paremmin

 38. Ooihv

  OoihvUukausi sitten

  Jonnet ei muista 4K spessua viskien maistelua. Millo lisää?

 39. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Oo pitäis tehä! 👍👍

 40. Lmao :D

  Lmao :DUukausi sitten

  respectii et jaksat tehä näitä videoita. ite en löytäis näin paljo tietoo tai jaksais etti, sä selkeesti panostat ❤ ps. noi alotukset best

 41. Janne Pyöriä

  Janne PyöriäUukausi sitten

  Morjes kaikki tässä Janne :) Mites Ville ois aiheeks Fintiaanit? Suomalaisten sekä Pohjoisamerikan Intiaanien jälkeläisistä?

 42. Arttu Stubin

  Arttu StubinUukausi sitten

  Hämähäkkieläimistä voisi tehdä videon. Skorpionit kuuluvat hämähäkki eläimiin ja ovat vanhin eläinryhmä maalla, joiden esi-muodot kapusivat meristä kuivalla maalle noin 400 miljoonaa vuotta sitten.

 43. Jussi Keränen

  Jussi KeränenUukausi sitten

  Olipa huikee pläjäys.👍🏻

 44. Aleksander Telsavaara

  Aleksander TelsavaaraUukausi sitten

  Eipä juuri tullut yllärinä. Tommosia ekosysteemejä maailmasta löytyy

 45. Eetut

  EetutUukausi sitten

  Jossakin voi olla viel dinoi

 46. Santeri

  SanteriUukausi sitten

  Mielenkiintoinen video tulisi jos aihe olisi suurimmat arkeologiset löydöt.

 47. Räpsä Rummakko

  Räpsä RummakkoUukausi sitten

  Huh huh olipas löytö! Tässä riittää tutkittavaa

 48. Berit Saukko

  Berit SaukkoUukausi sitten

  Huh, onpa kauhea luola, mutta mielenkiintoinen todella! En muista aikaisemmin kuulleeni tällaisesta luolasta. By the way, olen käynyt nuorena Constantassa.

 49. Markku Lumitsalo

  Markku LumitsaloUukausi sitten

  uskotko tosiaan miljooniin vuosiin tän maailman suhteen?

 50. POCKY CAT

  POCKY CATUukausi sitten

  Tiiä vaik siel ois yksisarvisia jossai😅😂

 51. Jussi Kukkonen

  Jussi KukkonenUukausi sitten

  Teeppä Ville James Randista video. En ole huomannut että kukaan olisi tehnyt. Oli aika mielenkiintoinen ukkeli ja huuhaa porukka ei Randista juuri tykännyt mutta ei myöskään mahtanut mitään.

 52. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Hyvä idea, voisin tehdä! 👍 James Randi on kyllä ollut kauan yksi omista idoleistani.

 53. seran karaömer

  seran karaömerUukausi sitten

  Mielenkiintoista 😊

 54. blacK Crow

  blacK CrowUukausi sitten

  Mielenkiintoinen video, kiitos 💎

 55. Mika Manninen

  Mika ManninenUukausi sitten

  👍

 56. Mine Aarskuli

  Mine AarskuliUukausi sitten

  Ootko oikeesti tykännyt kaikista kommenteista😳

 57. Jelle

  JelleUukausi sitten

  Pistin pausen 7 minuutin kohdalle ku oli pakko sanoo et nyt on hemmetin hyvin kuvitettu ja kerrottu asia! Koskaan en yleensä kommentoi mitään mut nyt oli pakko.

 58. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Kiitos paljon!

 59. RODEO

  RODEOUukausi sitten

  Voitko tehä Bob Lazar aiheisen videon?

 60. I L

  I LUukausi sitten

  Voisit tehdä videon Adolf hitlerin elämästä ja natsi saksasta

 61. tube tubettaja

  tube tubettajaUukausi sitten

  Kerroit olevasi Kokoomuslainen.. Avaa vähän tätä, miksi haluat tuhota suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan? Nukutko yösi hyvin?

 62. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  En halua tuhota suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Pohjoismainen hyvinvointivaltio on mun mielestä historian hienoimpia yhteiskunnallisia innovaatioita.

 63. Petrus Lehtola

  Petrus LehtolaUukausi sitten

  Sairaan hyvä, video

 64. EZZI 18

  EZZI 18Uukausi sitten

  Voisitko Ville tehdä videon sademetsän eläimistä?

 65. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Hyvä idea! 💪

 66. Noita Pilli

  Noita PilliUukausi sitten

  Tässä on taas yksi esimerkki siitä kuinka paljon ja millaista elämää ei ole vielä löydetty

 67. Petteri Hietanen

  Petteri HietanenUukausi sitten

  Tämän perusteella joka planeetalla (kuulla) meidän aurikokunnassa voi olla elämää niinkun oon aina fundeerannutkin . Kiitos Ville hyvästä videosta jälleen.

 68. sike

  sikeUukausi sitten

  Kiinnostava video

 69. sintti

  sinttiUukausi sitten

  Miettikää jos toi luoka on yhteydessä mereen, siis minkä laisia meren eläviä sieltä löytys, varsinkin koska ihmiset on tutkineen hyvkn pienen osan merestä🧐😳

 70. Joel Latvasalo

  Joel LatvasaloUukausi sitten

  No nyt oli kyllä hyvä video

 71. Oliviaawws _06

  Oliviaawws _06Uukausi sitten

  voitko tehdä samanlaisen jostain muustakin juuri läydetystä tutkimattomasta paikasta videon :)

 72. Truth Stings

  Truth StingsUukausi sitten

  Ville hei... Älä taaskaan kommentoi, vaan toivo, ettei kukaan huomaa pötyä, jota syötät uskovaisillesi, kuten esimerkiksi: 0:54 "Constantan kaupungissa" ...höpöhöpö. Constanta on noin 40 kilometrin päässä pohjoisessa siitä Mangalian kaupungista, jossa luola oikeasti sijaitsee. 2:40 "kuumassa 25 asteen lämpötilassa." ...No joo - onhan se +25°C jo ihan sairaan kuuma paikka, kun huomioidaan, että typpi kiehuu MIINUS 195,8°C lämpötilassa... 5:56 "tai oikeastaan valeskorpioni, eli semmoinen hämähäkkieläimiin kuuluva laji, jolla on kahdeksan jalkaa" ...Eikö kaikki skorpionit ole hämähäkkieläimiä? Niillä kaikilla on KAHDEKSAN raajaa... fi.wikipedia.org/wiki/Skorpionit 6:48 "Mitään ... IHMISSYÖJÄÄ luolan pimeyksistä ei ole noussut esille" ...Miksi siellä olisi ihmissyöjä? Jos olisi, se olisi kuollut aikoja sitten ravinnon puutteeseen. Jotkut ne tienaavat elantonsa paskanjauhannalla.

 73. Truth Stings

  Truth StingsUukausi sitten

  @Ville Mäkipelto Kiertelyä ja kaartelua. En ole väittänyt, että HALUAT syöttää pötyä. Osoitin vain, että TEET niin - siis syötät pötyä. Ja jos oikeasti vain iloitsisit kriittisyydestäni, niin sitten varmaankin ilman muuta aina kiittelisit sen sijaan, että vaikenet!. Etkä uskalla "kristittynä" edes puolustaa Raamattua, vaan panet papiston tavoin luottamuksesi siihen, että valtamielipidettä kannattaa julistaa. Raamattu kuitenkin ennustaa ihan muuta Matteus 7: 14 "Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen!" Miten on siis ihmisten keskuudessa vallalla olevien käsitysten laita vaikkapa siitä, että olemme kehityksen tulos ja eläimiä? Tai ystäväsi Jussi Kosken papillinen auktoriteettiopetus siitä, että vastauksen kysymykseen "Miksi on pahaa?" pitää olla jotakin käsittämätöntä filosofista sotkua? Selvä vastaus löytyy kuitenkin Raamatusta, ja sen voi oppimatonkin ymmärtää. Miksi pappi ei voi kertoa selvää totuutta? Koska silloin hän kaataisi tämän maailman jumalan korttitalon 2. Korinttolaisille 4: 4. Vain harvat eivät ole sokaistuja! Kun Raamattu sanoo näin kristillisyyden alun jälkeen, niin "harvat" ei viittaa siihen, että kristillisiä maita on pallolla vähän. Se tarkoittaa sitä, että kristityksi itseään kutsuvista vain HARVAT löytävät oikean tien. Joten suosittelen miettimään vähän tarkemmin sitä, kenen kätyrinä tulet palvelleeksi Raamattua polkiessasi. Timoteukselle 2. kirjeen 4: 3 Paavali ennustikin näin: "Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee." Kristillisyys ei siis säilynyt puhtaana sen jälkeen, kun Jeesuksen apostolit kuolivat.

 74. Truth Stings

  Truth StingsUukausi sitten

  @Jere Saari Varmasti juu, mutta Ville sanoikin sen olevan KUUMA.

 75. Jere Saari

  Jere SaariUukausi sitten

  Vittu mitä mää taas luin😅ja 25 on lämmin jo jos ja kun on kosteaa eikä ilma vaihdu

 76. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Kiitos kriittisistä huomioista! Toivotan ne tervetulleeksi. Mulla ei ole mitään halua syöttää ihmisille pötyä, vaan iloitsen siitä, että ihmiset katsoo mun videoita kriittisesti ☺️ Videoita tehdessä sattuu välillä virheitä. Esimerkiksi tuon Constantan osalta kässärissäni luki ”piirikunta”, mutta kuvaushetkellä sanoin vahingossa kaupunki.

 77. Ronskun Luola

  Ronskun LuolaUukausi sitten

  Maan alla menee suomessakin tunneliverkostoja joissa elää sellasia juttuja mistä koko suomi järkyttyis, tämä siis ihan maailmanlaajuista.

 78. Timppa

  TimppaUukausi sitten

  Muuten mielenkiintoista, mutta kukaan ei ole pystynyt todistamaan mitään miljoonia vuosia todeksi. Niistä puhutaan aina varmasti "niin ja niin miljoonaa vuotta" ilman mitään faktaa. Se on vain jonkun ihmisen päätelmä.

 79. Matti Valtonen

  Matti ValtonenUukausi sitten

  Siinä on hieno maa,siskoni tyttö asuu romaniassa. Ei ole ainut outo asia siinä maassa...! Hyvää settiä.kiitos taas.

 80. Jorma Piironen

  Jorma PiironenUukausi sitten

  Jep. Romanian ilmasto ja luonto erittäin hyvä ellei täydellinen. Eikä ihmisissä ja kulttuurissakaan ole mainittavaa moitittavaa. Transylvanian kaupungeissa kuten Brasov voisi vaikka asua.

 81. H-Media

  H-MediaUukausi sitten

  Miten tämä tuntuu jonkun fantasialta 🤣

 82. Miro Ojala

  Miro OjalaUukausi sitten

  Lisää tällästä

 83. Jolasu

  JolasuUukausi sitten

  Toivon ettei ole Nipsun luola 🙏

 84. Maiski

  MaiskiUukausi sitten

  toi loppu XD hyvä etten ole ainoo kenen kieli menee solmuu ja tulee outoa ölinää ja pälinää

 85. Rasmus Rogenbaum

  Rasmus RogenbaumUukausi sitten

  kiitos tosta ötökkä varituksesta

 86. Petteri Mikkonen

  Petteri MikkonenUukausi sitten

  Pääsispä luolaan!

 87. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Voitas mennä tonne yhessä kuvaamaan videota.

 88. _ MirkkisSa _

  _ MirkkisSa _Uukausi sitten

  Sanoit että kun on vähemmän happea ilmassa, niin munuaiset poksahtaa. Jännää. Mihin tää perustuu? Pitääkö olla huolissaan maskipakosta?

 89. OSOCO

  OSOCOUukausi sitten

  "Kyl mie niin suurest ihmettelen" - Auvo -

 90. MiZerry

  MiZerryUukausi sitten

  Cristian Lascun lasku :D

 91. Verstasman TöyryläGarage

  Verstasman TöyryläGarageUukausi sitten

  Tuoltahan voisi löytyä vaikka iso D eli Dannyn synnyinkoti 🤔

 92. valtteri lyytinen

  valtteri lyytinenUukausi sitten

  Tämä on kysymys ! Useimmiten kaikki uudet lajit joita löydetään on nilviäisiä selkärangattomia tms joten uskotko että on olemassa nisäkkäitä joita ei vielä ole löydetty tai vaihtoehtoisesti isoja eläimiä

 93. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Tosi kiehtova kysymys! En osaa vastata tuohon nykyisillä tiedoillani, mutta aion kyllä perehtyä asiaan... 🤔

 94. jim lahey

  jim laheyUukausi sitten

  Outo tää youtube nyt vasta tuli ilmoitus ja oot julkassu 7h sit🤔

 95. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Kummallista 🤔

 96. Viljam_i

  Viljam_iUukausi sitten

  Jonkun takia haluaisin kuulla että sieltä luolasta löydettäisiin joku ihmisten kaltainen sivilisaatio jotka ovat "alemman maailman" hallitsioita. Tai että siellä ois joku hirviö😅😅

 97. rasseee 005

  rasseee 005Uukausi sitten

  Tuli just mieleen, että jos siellä luolan syvyyksissä elääkin mystisiä ja pelottavia otuksia, mitä on havaittu myös maan päällä jonkin havainnon mukaan? esim. Ihmissudet.

 98. Filee

  FileeUukausi sitten

  Mutta mitkään isot eläimet ei voisi elää siellä niin huonolla ravinnolla ja ilman kunnollista vettä.

 99. Ella Koivula

  Ella KoivulaUukausi sitten

  Tuli mieleen, oletko koskaan tehnyt videota ihmisistä? Mistä ihminen on tullut ja miten ihmisiä on vaan tullut lisää maapallolle?

 100. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Tuo olis kyllä mielenkiintoinen video tehdä 👍

 101. Tommin Piirtämö

  Tommin PiirtämöUukausi sitten

  Mielenkiintoista ja arvoituksellista luolasettiä, kiitos👌🏻. Pystysköhän tuonne menemään jollain tutkimusrobotilla🤔?

 102. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Varmasti se olis mahdollista 🤔 Toivottavasti niin tehdään tulevaisuudessa 👍

 103. Joonas Jaatinen

  Joonas JaatinenUukausi sitten

  Kiitos tietopläjäys videosta jälleen kerran.👍

 104. Einstein

  EinsteinUukausi sitten

  Rupesi kyllä mietityttämään, että mitäköhän kaikkea kyseisen luolan pimeistä syövereistä voikaan vielä löytyä. Toivottavasti luolasta kuullaan vielä onnistuneiden tutkimusten myötä....

 105. MIKKIS KLIPIT

  MIKKIS KLIPITUukausi sitten

  okjkk

 106. Insec†us Finnicus

  Insec†us FinnicusUukausi sitten

  Joo, laatu video👍Toki, itseäni kiinnosti eniten nuo hyönteiset. Suomestakin löytyy näitä valeskorpioneja.

 107. Hogo Logo System⭐

  Hogo Logo System⭐Uukausi sitten

  Vesiskorpioni on mun lemppari

 108. vetsku 10

  vetsku 10Uukausi sitten

  Olin 500 likeejä

 109. Bomnboa

  BomnboaUukausi sitten

  Tää oli kokonaan uutta koko stoori (mulle siis), Jos käy ilmi oikeesti et se luola on mahollisimman lähellä massin ekosysteemii nii VÄHÄNKÖ siistii. Mut siihen nähen et se on vaikea kulkuisin ja erittäin ihmisvihanen mesta, nii siitä tiietään yllättävän paljon.

 110. Heli Auvinen

  Heli AuvinenUukausi sitten

  Jos lohikäärmeitä olisi olemassa, niin ne varmaan viihtyisivät tuossa luolassa.

 111. Birb

  BirbUukausi sitten

  Ice age 2 😳😳😳😳

 112. TFILT

  TFILTUukausi sitten

  Eikös ne kolmosessa löytäneet jonkun maanalaisen maailman kans... 🤔

 113. Kusti Kinnunen

  Kusti KinnunenUukausi sitten

  Hyvä video!

 114. Tyyx

  TyyxUukausi sitten

  7:57 Arvasin et sanot jotaa chernobilist

 115. Brauli pelaaja 55

  Brauli pelaaja 55Uukausi sitten

  Kiinnoostava video!

 116. Musta Alanko

  Musta AlankoUukausi sitten

  Mä en ole koskaan kuullutkaan tästä luolasta mutta jännittävää täytyy sanoa! :)

 117. aleksi miraglia

  aleksi miragliaUukausi sitten

  Hyvä video 👍

 118. Enna Väänänen

  Enna VäänänenUukausi sitten

  6.53 luolamonsterit oos ollu kyl kiinnostavampia ku ötökät😂😂

 119. Miika Remonen

  Miika RemonenUukausi sitten

  Jepp

 120. Fish tea

  Fish teaUukausi sitten

  Kunnollista settiä!

 121. maryam maryam

  maryam maryamUukausi sitten

  Tälläsiä enemmän🥰🥰👌🙏

 122. Timothy McVeigh

  Timothy McVeighUukausi sitten

  Voisit jättää nämä evoluutio hömpötykset pois videoilta en minäkään jos samankaltaisia videoita tekisin niin tuputtaisi kokoajan että "jooh tää hämis sil ei oo nyt silmii ku jumala ei niitä suonut" :D

 123. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Evoluutio on niin tärkeä luonnon prosessi, että se tulee aivan varmasti jatkossakin olemaan videoillani esillä. Kaikesta ei tietenkään tarvitse katsojien olla mun kanssa samaa mieltä :)

 124. Marko Kumpulainen

  Marko KumpulainenUukausi sitten

  Kiitos ja kumarrus 👍

 125. TFILT

  TFILTUukausi sitten

  Joskus yläasteella tein kasilla jonkun opinnäytetyön tms Romaniasta, maantiedon tunnilla 🤔 Ois ollu varmaan mielenkiintosta tietää tästä paikasta jo tuolloin! 🧐😅 Mielenkiintoinen kevennys videon lopussakin, alun lisäksi! 😁

 126. TFILT

  TFILTUukausi sitten

  @Ville Mäkipelto kukapa ei näitä jaksaisi loppuun saakka katsella! 😅👍

 127. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Pieni yllätys niille, jotka jaksaa kattella loppuun asti 😁

 128. FAT ASS

  FAT ASSUukausi sitten

  WAU

 129. Jussa Pekkala

  Jussa PekkalaUukausi sitten

  Kyllä oli mielenkiintoinen video. Maailmankaikkeus on ihmeitä täynnä. Oikein hyvää kesää sinulle.

 130. Anni Rokka

  Anni RokkaUukausi sitten

  Ihan sama vaikka ne olennot oliski pieniä siellä... Älkää nyt herran jestas tutkiko sitä! Eiks ihmiskunta oo oppinu mitään kauhuelokuvista?

 131. aleraku

  alerakuUukausi sitten

  luolaan ensimmäisen laskeutumisen teki Lascu. Höhöhö.

 132. tinki tinkula

  tinki tinkulaUukausi sitten

  Luola luola luola luola luola luolaaaa

 133. Jan Keller

  Jan KellerUukausi sitten

  Moi Ville! Sinä selostat aina niin hyvin! Tämä on justiin minun Thema! Tilattu on jo pitkää aika( vuosia Sitten!) peukot ylös! Anteeks mutta en ossa kirjoitta suomeksi! Paljon virheitä! Good Luck for all!! Terveisiä saksasta Toivo Der Elch(Hirvi)

 134. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Kiitos ja terkkuja Saksaan!! :)

 135. Juho haikara

  Juho haikaraUukausi sitten

  Mää asun tuolla :0

 136. KapeKop

  KapeKopUukausi sitten

  Tosi mielenkiintoinen ja hyvä video 🤔

 137. Turdboy420

  Turdboy420Uukausi sitten

  Tää oli kiinnostava aihe onko tällässiä luolia enemmän?

 138. Ville Mäkipelto

  Ville MäkipeltoUukausi sitten

  Hyvä kysymys, en ole itse ainakaan törmännyt!

 139. Hiljainen23

  Hiljainen23Uukausi sitten

  Kun ilmaston muutoksen takia hiilidioksiidi lisääntyy ja vedet hapettuu niin voisikohan miljoonien tai miljardejen vuosien päästä koko maapallolla elää moisia eläimiä

 140. Janssoni

  JanssoniUukausi sitten

  Minecraftissä noita luolia on vähän joka puolella

 141. Gaakken

  GaakkenUukausi sitten

  Minecraftissakin kun kaivaa suoraan alaspäin niin voi löytää luolan missä on omistuisia otuksia jotka tosin räjähtää selkään. :D

 142. Leo Pekka

  Leo PekkaUukausi sitten

  XD

 143. Henri Aho

  Henri AhoUukausi sitten

  9:15 siis eli jos jättää vissypullon aurinkoon, niin se muuttuu happipitoiseksi sokeri limonadiksi 🤔 🤔

 144. Henri Aho

  Henri AhoUukausi sitten

  ...eeeeeen Usko 🤗

 145. Victor Kulmala

  Victor KulmalaUukausi sitten

  Ville👍👍👍👍

 146. Sum-Ting Wong

  Sum-Ting WongUukausi sitten

  Miks mietin että mitä kävisi jos kranaatti räjähtäisi tuola?

 147. hattu nen

  hattu nenUukausi sitten

  Eipä siinä ihmeempiä, korkeintaan menisi umpeen.